Díjak és sajtóhírek

 

A sikeres munka és az elégedett vevők záloga a megfelelő árstruktúra, ami cégünket és jövőbe mutató innovatív termékeit jellemzi. Az elismerések bizonyítják a legmagasabb minőségi és innovációs igényeinket az energiahatékony fűtési technológiánk iránt, amelyekkel megalapoztuk az új ipari standardok kialakítását ezen a téren.


2013

Ipari nagydíjat kapott 2013-ban a hő visszanyerési rendszerünk

 

Immár nyolcadszorra jutalmazta az innovatív középosztály a 2013-as Ipari nagydíjjal az ipar azon innovatív termékeit és megoldásait, amelyek jó gazdaságossági és ökológiai jellemzőkkel rendelkeznek. A csarnokfűtés specialista Schwank hővisszanyerő rendszere az "Energia& Környezet" kategória legjobbjai közé tartozik és ezért kapta meg a a 2013-as Ipari nagydíjat. "A zsűri meggyőződéssel választotta ki a több, mint 1200 benyújtott pályázati anyagból az innovatív terméket" - indokolta a hővisszanyerő rendszert elismerő levélben Marcus Rentschler az Initiative Mittelstand-tól. A díjazott Oliver Schwank: "Büszkék vagyunk arra, hogy a Schwank cég termékét az ipar leghatékonyabb fűtési megoldásai közé sorolták. A hővisszanyerő rendszerünk teljesen új megoldásokat kínál az energiatakarékos fűtés jegyében. Ezt ismerte fel a szakmai zsűri, és a díjazással újabb hátszelet adott ennek a technológiának."A Schwank hővisszanyerő rendszerét nem ok nélkül tüntették ki: A két technológia találó ötvözése hatékony csarnokfűtési megoldást és a felfűtési hő hasznosítását eredményezi, és így a telepített fűtési teljesítmény akár 15%-át is vissza lehet nyerni. Ez csökkenti az üzemeltetési költségeket és hatékonyan hozzájárul a környezet védelméhez.


 

A Schwank megkapja az ÖKOPROFIT kitüntetést

 

A Schwank GmbH-t Dr. Heinz Baues, az Észak-Rajna-Vesztfáliai tartományi környezetvédelmi minisztérium minisztériumi igazgatója tüntette ki, a környezetvédelem terén elért eredményekért az ÖKOPROFIT díjjal. Az ÖKOPROFIT [Ökologisches Projekt für integrierte Umwelttechnik - Ökológiai projekt az integrált környezettechnikák támogatására] a települések és a gazdasági szereplők közötti együttműködési projekt. Célkitűzése a vállalkozások fenntartható gazdaságosságának és ökológiai szemléletének erősítése. Bizonyos célzott eljárások alkalmazásával csökkenthetik a vállalkozások a kiadásaikat és növelhetik ökológiai hatékonyságukat. A program központi elemei a víz- és energiaigény, valamint a hulladék mennyiségének csökkentése, illetve az anyagfelhasználás hatékonyságának a növelése. Az ÖKOPROFIT résztvevők aktívan hozzá kívánnak járulni az erőforrások fenntartható hasznosításához és a környezet tehermentesítéséhez. Számításaink szerint jelenleg a Schwank évente az üzemeltetési költségeit 48.000 euróval csökkenti. Emellett a foganatosított intézkedéseknek köszönhetően több, mint 162 tonnával csökkent az üvegházhatást erősítő széndioxid kibocsátás.


2012

A legjobb teljesítmény „világszerte piacvezető a gáz-infravörös csarnokfűtések terén“

 

A kitüntetést a területi marketing kampány „Németországban a legjobb: Észak-Rajna-Vesztfália" keretében adták át , ahol a legjobb észak-rajna-vesztfáliai gazdasági, tudományos, kulturális és sport teljesítményeket jutalmazták. A kampány középpontjában azok a teljesítmények állnak, amely területeken Észak-Rajna-Vesztfália Németországban, Európában, sőt világszerte az élen jár. A marketingkampány nemzetközi érdeklődésre talált és megkapta többek között Japánban az elismert Nikkei Advertising Award kitüntetést. A Schwank a „Németországban a legjobb" kitüntetést többek között a németországi és és világszerte betöltött piacvezető szerepének, az energiatakarékosság és fenntarthatóság szempontjából kimagasló vállalati teljesítményének köszönhette. A témában további információkat itt olvashat: http://www.germanyatitsbest.de/de/best_performances/categories/?c=1&d=155


Vállalkozói Díj 2012

 

A vállalat elkötelezettségét a Vállalkozói Díjjal is kitüntették. A Kölni gazdasági Társaság kezdeményezésére 2008-ban létrehozott verseny során elsősorban azokat a vállalkozásokat tüntetik ki, amelyek tevékenysége az adott térségben szociálisan érzékeny, jövőbe mutató és a gazdaságosság és fenntarthatóság szempontjából kiemelkedő. Kiemelten fontos szempont a munkahely teremtés és a munkahelyek megtartása. A június 15-i díjátadón Harry K. Voigtsberger, az észak-rajna-vesztfáliai területi gazdasági miniszter kiemelte a Schwank GmbH vállalati filozófiáját. „A sikeres vállalkozások", mondta Voigtsberger, „szorgalmasak, megfontoltak és fenntartható sikerekben érdekeltek." Ezek mellett jellemző rá az úgynevezett „Hidden Champion"" viselkedés, ami fontos a német gazdaság jelenlegi helyzete szempontjából, mivel hosszútávra tervezett piaci stratégiái képezik a német gazdaság gerincét. A sikeres vállalkozási politika tette a Schwank céget világszerte az energiatakarékos csarnokfűtés terén piacvezető erővé. Különösen az energiatakarékos és környezetbarát innovációnak köszönhető a vállalatra az utóbbi években jellemző kiemelkedően pozitív megítélés.


A hővisszanyerő csarnokfűtési rendszer kitüntetése

 

A hővisszanyerő csarnokfűtési rendszer, a hybridSchwank a „Grünes Haus 2012“ [Zöld épület 2012] versenyen dobogós helyre került. Az Instituts für angewandte Energieeffizienz (Alkalmazott Energiatakarékosság Intézete) második alkalommal meghirdetett verseny én azokat a vállalatokat tüntették ki, amelyek az eddig nem hasznosított felfűtési hő érdemi hasznosítására innovatív megoldásokat mutatnak fel. A Schwank hibrid rendszer egyesíti az energiatakarékos csarnokfűtést és a különösen hatékony felfűtési hő hasznosítást. A projekt eredeti és innovatív megoldásokat tartalmaz“, szerepelt a zsűri értékelésében, „az energiatakarékosság és hatékony felfűtési hő hasznosítás terén.“ A szász miniszterelnök, Stanislaw Tillich, pártfogásával meghirdetett versenyre a résztvevők 8 szövetségi tartományból, Ausztriából és Svájcból érkeztek. Stanilaw Tillich: "Az innovatív és költségtakarékos megoldások keresése a fenntartható energia-felhasználás érdekében korunk egyik kiemelt feladata. A „Grünes Haus 2012“ verseny támogatja a jövőbemutató és környezetbarát energiapolitika megjelenését.“


2011

Schwank kapja a Querdenker 2011 díjat

 

2011 november 11-én adták át Münchenben a QUERDENKER-Award díjat. A díjat olyan szellemi vezetők, tehetségek, üzleti modellek és ötletek kapják, amelyeket "rendkívülinek" tartanak és fenntarthatóan változtatják meg a piacikat és a gondolgodásmódot. Schwank, a csarnokfűtés specialista a piacvezető kategóriában került be a döntőbe és így kapta meg a díjat. Ebben a kategóriában olyan vállalatokat díjaznak, amelyek a technológia, a minőség, az ismertség, a termék arculat, a menedzsment, a hagyomány, a fenntarthatóság és környezettudatosság szempontjából tartoznak az élbolyhoz. „A Querdenken számunkra a hagyomány és innováció ötvözését jelenti –erre büszkék vagyunk“ mondta Oliver Schwank, Schwank vezérigazgató. A kitüntetést ebben az évben többek között Til Schweiger színész is megkapta. Németország legjobb és legkreatívabb „Querdenker“ -eit kitüntették további öt kategóriában is: Start-up, Hidden Champion, Vordenker, újító és innovatív. A díjátadó ünnepség koronázta meg a müncheni Querdenker Kongresszust lezárását.


Schwank kitüntetést kapott piacvezető szerepéért

 

Schwank azon német vállalkozások közé sorolható, amelyek világszerte piacvezető szerepet töltenek be. Ez a Manager Magazin és Professor Dr. Bernd Venohr gazdaságkutató kezdeményezésére történt. 2011.01.24-én Oliver Schwank, Schwank vezérigazgatónak Professor Dr. Venohr és Dr. Florian Langenscheidt adta át ünnepélyesen a piacvezető szerepéért járó kitüntetés a Német piacvezető cégek lexikonának könyvbemutatóján. A lexikonba való bekerüléssel a Schwank Dr. Langenscheidt szerint a német gazdasági elit tagja lett és így fontos képviselője az innovativitást és folyamatminőséget magában foglaló, nemzetközi presztízst jelentő „Made in Germany“ elismerésnek. Oliver Schwank: "Közepes méretű, hagyományos cégként büszkék vagyunk arra, hogy elismerték világszerte vezető piaci szerepünket. A díj az alkalmazottak közös érdeme és további kimagasló eredmények elérésére sarkall minket."


USA - Schwank "Product of the Year Award" díjat kap

 

A Schwankot kitüntették a „Plant Engineering“, szakfolyóirat által meghirdetett észak-amerikai „Product of the Year Award“ [Év terméke] díjjal. A díjat 2010-ben a „fűtés, légtechnika, klíma“ kategóriában nyerte el a Schwank sötétsugárzó, az „ultraSchwank“. A nemzeti döntéshozókat és befolyásos gazdasági szereplőket tömörítő szakmai zsűri értékelése a különleges kivitelt és tulajdonságokat emelte ki. Az Év terméke díjra benyújtott több, mint 150 pályázat közül a rendkívül energiatakarékos működés miatt esett 2010-ben a zsűri választása erre a termékre.  A díjátadó ünnepségre 2011. március 21-én került sor a Chicago-i Gyártás és automatizálás csúcstalálkozón. A termék megnyerte továbbá a „Dealer Design Award 2010“ elismerést a „fűtés“ kategóriában és idén januárban a„Green Product“ [Zöld termék] elismerést a legnagyobb észak-amerikai szakkiállításon a Klíma/Fűtés kategóriábanaz AHR Expo-n.


2010

TOP 100 – besorolás 2010-ben

 

Egy átfogó kutatás keretében tette közzé a „Die Welt“ napilap és a Munich Strategy Group [MSG] a TOP 100 német középvállalatot. A Schwank ezzel biztosította magának egy helyet Németország TOP 100 [58. hely] vállalata között. Mint ahogy az elismerés szövegezéséből is kiderül, csak azok a vállalatok szerepelhetnek a TOP 100-as listán, akik hosszabb ideje kiemelkednek a konkurens cégek közül. A nyerteseket továbbá a vállalat fejlesztés folyamatossága, a stabil növekedés és stratégiai tervezés jellemzi.


USA – AHR innovativitásáért tünteti ki a Schwank vállalatot

 

A legnagyobb észak-amerikai szakkiállításon, az AHR Expo-n tüntették ki a Schwankot innovatív megoldásaiért a Klíma/Fűtés kategóriában. A gazdaságosság növekedése, alacsonyabb energiaigény és CO2-kibocsátás voltak az elismerés kritériumai. A Schwank különböző LEED-Projektek [Leadership in Energy and Environmental Design] esetében értékes pontokkal járult hozzá az arany- és ezüstfokozat megnyeréséhez.


2009

Handelsblatt - Németország Top 100 vállalalta

 

A „Handelsblatt“ vezető német gazdasági folyóirat a Schwank vállalatot a Top 100 német középvállalat közé sorolta. A Top 100-ba való bekerülés feltétele többek között a területen betöltött piacvezető pozíció és az utolsó évek átlagnövekedésének mértéke volt. A Schwank amellett, hogy a Top 100-as lista egyetlen fűtés specialistája,előretört a 36. helyre. További információk találhatók: http://www.handelsblatt.com/homepage/weltmeister2009/


Középvállalati Nagydíj 

 

Az Oskar-Patzelt-Stiftung alapította verseny, a „Großer Preis des Mittelstandes” [Középvállalati Nagydíj] az 1995-ös alapítás óta az egyik legrangosabb elismerés a német vállalatok számára. 2009-ben 3 366 vállalkozás és több, mit 1 000 település és vállalkozás egyesületét jelölték a díjra. A Schwankot a vállalkozás kiváló eredményeinek köszönhetően a következő kategóriákban tüntették ki: a vállalat össznövekedése, a termékek megtakarítási potenciálja, munkahelyteremtés és képzési helyek száma, innováció, szociális érzékenység, és vevőszolgálat


Német külkereskedelmi díj

 

A Szövetségi gazdasági és technológiai Minisztérium által létrehozott Német külkereskedelmi díjat a német székhelyű vállalatok közül kimagasló külkereskedelmi elkötelezettsége miatt kapta. "A csarnokfűtés piacvezetőjének […] sikerült az innovatív termékeinek köszönhetően több, mint 40 országban megvetnie a lábát" hangsúlyozta laudációjában Wolfhart Putzier, a Német Külkereskedelmi Szövetség elnöke.


Polski Instalator

 

A „Polski Instalator“ a legmagasabb lengyel építő ipari kitüntetés. A Schwank ezt a magasteljesítményű supraSchwank készülék miatt nyerte el. A Polski Instalator szerint ez a világszerte leggazdaságosabb fűtési rendszer. Az elismerés a kb. 80%-os sugárzási tényezőnek és az ebből adódó rendkívül gazdaságos üzemeltetésnek köszönhető. Több területen is tervezhető 60%-nál akár magasabb megtakarítás is. Ennek megfelelően nagyon kedvező az ökológiai együttható is, mivel a CO2- kibocsátás hasonló mértékben csökken.


2008

A Schwankvilágbajnok. Made in Germany.

 

A link tanusága szerint Verein Deutscher Ingeneure [VDI], a Schwank a bajnokok közé tartozik. A német középvállalatok számos területen és technológia esetében világelsők. Tudta ezt? Magas kompetencia, innovatív termékek és sikeres piaci jelenlét - ezeket a jellemzőket vizsgálja a VDI [Verein Deutscher Ingenieure - Német mérnökök Egyesülete] tanulmány. A csarnokfűtés gyártók közül egyedül a Schwank vett részt a kampányban és büszkén érdemelte ki a világelsőknek járó elismerést. További információk a témában hier.


 

Ipari nagydíj 2008

 

Az „Initiative Mittelstand“ az ipar azon leginnovatívabb megoldásait jutalmazza, amelyeket magas haszon és kimagasló funkcionalitás jellemeznek. Az energia kategóriában energiahatékony üzemeltetéséért kapott díjat az energiatakarékos infravörös sugárzó, a supraSchwank. "A 600-nál is nagyobb számú pályázó közül az innovatív terméket a kimagaslóan érdekes megoldás miatt választották ki" indokol Peter Oberacker, a Initiative Mittelstand fűtéstechnológiai csoportjának tagja.

FŰTÉSI RENDSZEREK

Schwank Rendszertanácsadó

SZOLGÁLTATÁS

Schwank fűtési rendszerek szolgáltatásai

ENERGIAKALKULÁTOR

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Click here for more information
OK